Nous recursos electrònics disponibles

Comencem l’any 2020 amb bones notícies sobre nous recursos electrònics disponibles: la plataforma sobre teatre Drama Online, el diccionari de llatí, Thesaurus Linguae Latinae, i dues col·leccions de llibres electrònics, Cambridge University Press Ebook Collections i Springer eBook collections. Aquí en teniu els detalls:

Drama online

Drama Online és una plataforma amb una gran quantitat de continguts digitals (textos, àudios, vídeos…) d’interès especial per als ensenyaments universitaris de literatura i teatre. El CRAI us ofereix la subscripció amb accés directe als continguts següents:

  • Core Collection
  • Nick Hern Books
  • Shakespeare’s Globe on Screen (2008-2015)
  • Shakespeare’s Globe on Screen 2 (2016-2018)

Thesaurus Linguae Latinae

El Thesaurus Linguae Latinae (TLL) Online, és el diccionari de llatí més extens i detallat que existeix. És l’únic lèxic que cobreix tots els textos llatins que han sobreviscut des dels primers temps fins als 600 dC. No només té en compte el llatí clàssic, sinó que també tracta les característiques especials de la llengua de textos antics i cristians, examinant, a més d’obres literàries, textos mèdics i legals, inscripcions i altres.

La versió en línia, que inclou els fascicles publicats en paper des de 1900, ofereix als usuaris la possibilitat de cercar, aprofundir i navegar de diverses formes pel contingut dels articles.  Podeu consultar aquesta guia del TLL Online per veure les múltiples opcions de cerca disponibles en aquesta plataforma.

Cambridge University Press Ebook Collections

Per aquest any 2020 s’ofereixen més de 40.000 títols de la col·lecció en línia de llibres publicats per Cambridge University Press sota una modalitat de compra (EBA – Evidence Based Acquisition) que permetrà accedir a perpetuïtat als títols més consultats durant el període de prova.

Els llibres es troben a Cercabib, però podeu fullejar-los per àrees temàtiques des de la pàgina de la Cambridge Core:

Classical Studies

Drama and Theatre

English Language Teaching – Resources for Teachers

Film, Media, Mass Communication

Language and Linguistics

Literature

Més informació: Dues noves col·leccions d’eBooks a la vostra disposició.

Springer eBook collections: Literature, Cultural & Media Studies


Aquesta col·lecció conté publicacions acadèmiques d’àmbit internacional sobre literatura, cinema, cultura i mitjans de comunicació, així com estudis de teatre i d’interpretació. Permet accedir simultàniament a un nombre il·limitat d’usuaris i tots els llibres estan disponibles sense DRM.

Podeu accedir als llibres electrònics a través de Cercabib:

SpringerLink e-books (Literature, Cultural & Media Studies 2017)

SpringerLink e-books (Literature, Cultural & Media Studies 2018)

SpringerLink e-books (Literature, Cultural & Media Studies 2019)

Més informació: Literature, Cultural and Media Studies, de Springer Nature eBook collections. Nova subscripció.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Lingüística i llengües, Literatura, Llibres electrònics, Recursos electrònics, Referència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Nous recursos electrònics disponibles

  1. Anònim ha dit:

    Moltes gràcies, Josep i tots vosaltres, per la feina i el teu mail. Per la meva part, la col.leció de llibres electrònics de CUP serà MOLT útil, tant per a mi com pels alumnes.
    Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s