Exposició: “L’ase d’or” d’Apuleu de Madaura

Cartell de l'exposició L'ase d'or CRAI Lletres

Cartell: Tina Araüna @tinaarauna

Us presentem l’exposició L’ase d’or, d’Apuleu de Madaura, que podeu veure a partir d’avui a les vitrines del CRAI Biblioteca de Lletres. Es tracta d’una exposició que es va començar a organitzar fa uns mesos, amb motiu de la lectura pública internacional d’aquesta obra clàssica, però que s’ha hagut de posposar fins ara.

La mostra física es complementa amb una exposició virtual que inclou articles escrits per Albert Sabaté, Darío Luque, Roger Ferran, Xavier Ballestín i Ricard Escudero. A banda del fons bibliogràfic sobre L’ase d’or, es mostren una sèrie de treballs gràfics de diferents artistes inspirats en aquest text.

El comissari de l’exposició, l’Albert Sabaté, ens fa una breu presentació de l’obra d’Apuleu:

“L’obra Les Metamorfosis, o més coneguda com L’ase d’or, és la més important de l’africano-romà Apuleu, que visqué durant el segle II de la nostra era. Es tracta de l’única novel·la escrita en llatí que conservem completa, atès que totes les altres novel·les clàssiques que ens han arribat s’escriviren en grec. L’obra es compon per una tenebrosa i alhora meravellosa relació d’aventures que tenen com eix central el periple d’un jovenet no tan espavilat com ell es pensa que, per error, es transforma en ase per un encanteri mal conjurat, portant una penosa existència, i al qual només la deessa Isis podrà salvar”.

L’exposició estarà disponible fins al 29 de gener de 2021.

Enllaços:

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Biblioteques, Literatura, Notícies culturals i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Exposició: “L’ase d’or” d’Apuleu de Madaura

  1. Retroenllaç: Crida per participar en la lectura pública de ‘L’ase d’or’, d’Apuleu | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s