Xifres de préstec 2020 del CRAI Biblioteca de Lletres

Ja podeu veure les xifres de préstec i els autors més demanats de l’any 2020 del CRAI Biblioteca de Lletres. Les dades reflecteixen la situació d’excepcionalitat que estem vivint actualment, una situació que afecta les condicions d’obertura i aforament permesos a les biblioteques.

Durant el 2020 s’han comptabilitzat 68.359 entrades d’usuaris (295.550 entrades el 2019). De 37.086 préstecs de documents el 2019 passem a 15.839 el 2020. Cal tenir present que no es comptabilitzen en aquestes xifres les consultes de llibres en format electrònic i que les dades de les sales de treball, portàtils i aparells corresponen als mesos de gener a març.

Les llistes dels autors més demanats en préstec presenten poques diferències respecte a les de l’any passat. Es mantenen al capdamunt: Shakespeare, Cervantes, Homer, Virginia Woolf, Roland Barthes i Martí de Riquer, als quals s’ajunten enguany Eurípides, Ciceró, Sòfocles, Èsquil i Ovidi.

En l’àmbit lingüístic, encapçalen la llista Brian Mott i Ignacio Bosque, repeteixen Antonio Briz i Jesús Tusón i s’hi afegeixen Catalina Fuentes, Eugenio Martínez Celdrán i Juan Carlos Moreno Cabrera.

El rànquing d’obres col·lectives l’encapçalen aquestes obres: Història de la literatura catalana, Gramática descriptiva de la lengua españolaTeoría literaria y literatura comparada.

Finalment, en aquest gràfic mostrem la distribució dels préstecs de documents per les diferents seccions de la biblioteca:

Enllaços:

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Biblioteques i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s