Exposició: “Aranès, l’occità de Catalunya”

L’exposició Aranès, l’occità de Catalunya arriba al CRAI Biblioteca de Lletres de la Universitat de Barcelona de la mà de l’ADÒC i el CAOC, associacions que difonen Occitània i l’occità a ca nostra. Una mostra extensiva de llibres i material gràfic aplegat per les dues entitats i el CRAI completa l’exposició, concebuda i creada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aranès, l’occità de Catalunya fa un breu recorregut per la història, les característiques i la vitalitat de l’aranès, variant de l’occità parlada a l’Aran. La seva vinculació històrica amb Catalunya ha permès preservar-ne la identitat i mantenir-hi la llengua, la qual cosa en fa una singularitat lingüística.

L’exposició presenta la història del reconeixement de l’aranès, el marc legal de protecció i l’espai humà i geogràfic en què es manifesta. L’aranès s’hi mostra com una llengua viva, amb producció cultural i presència també en les noves tecnologies de la comunicació.

L’exposició estarà disponible del 6 d’abril al 13 de maig. Visites guiades i comentades en català o en occità els dies:

Duració 30-45 minuts. Aforament limitat (6 persones). Cal inscripció prèvia a info@jornalet.com.

Zep Armentano Solé

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Lingüística i llengües i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Exposició: “Aranès, l’occità de Catalunya”

  1. Retroenllaç: Sant Jordi 2021 al CRAI Biblioteca de Lletres | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s