El ‘Journal Citation Indicator’, una nova mètrica de revistes de la Web of Science

Les revistes acadèmiques disposen d’una nova mètrica de citacions, el Journal Citation Indicator.

Aquesta nova mètrica s’ha introduït a l’edició 2021 del Journal Citation Reports (JCR) i es troba disponible per a totes les revistes de la Web of Science, incloent-hi les revistes d’arts i humanitats incloses a les bases de dades de l’Arts & Humanities Citation Index i l’Emerging Sources Citation Index.

El nou Journal Citation Indicator (JCI) mesura l’impacte “normalitzat” (per data, categoria temàtica i tipus de document) de les citacions de les publicacions recents d’una revista. La informació sobre les citacions prové dels documents (revistes, llibres i ponències de congressos) inclosos a la Web of Science Core Collection.

El Journal Citation Indicator de 2020, per exemple, es calcula en base a les revistes que hagin publicat articles els anys 2017, 2018 i 2019, i comptant-hi les cites rebudes de qualsevol altre document indexat a la Web of Science entre 2017 i 2020.

Extret de: Introducing the Journal Citation Indicator (Clarivate)

Amb aquests càlculs normalitzats, el valor resultant de 1.0 representaria la mitjana: els valors superiors a 1.0 indicarien un impacte de citació superior i els valors inferiors un impacte de citació inferior a la mitjana.

A la imatge següent podem veure revistes d’arts i humanitats a la base de dades del Journal Citation Reports amb el nou Journal Citation Indicator (JCI), tot i que continuen sense tenir factor d’impacte (JIF):

Resultat de cerca filtrada per les categories: Linguistics; Literature; Literary Theory & Criticism; Literature, Romance i ordenada pel JCI

Els membres de la Universitat de Barcelona poden consultar la base de dades del Journal Citation Reports (JCR) des d’aquest enllaç.

Més informació:

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El ‘Journal Citation Indicator’, una nova mètrica de revistes de la Web of Science

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s