Eines que faciliten l’accés als recursos electrònics del CRAI de la UB

L’accés als recursos d’informació electrònics (articles, llibres electrònics, etc.) que tenim disponibles a la Universitat de Barcelona es fa habitualment a través del catàleg Cercabib. Però hi ha la possibilitat d’accedir directament a la majoria d’aquests recursos quan els anem trobant per la xarxa, sense necessitat de passar pel catàleg. Si teniu instal·lat el Botó SIRE o l’extensió Library Access us serà molt fàcil connectar i accedir-hi directament.

Hem preparat un parell de vídeos on es veu com instal·lar i utilitzar aquestes eines:

Botó SIRE

És el que s’anomena una miniaplicació enllaçada (bookmarklet) que podem afegir fàcilment a la barra d’adreces del nostre navegador.

Si tenim el botó SIRE instal·lat al navegador, quan hi cliquem des d’una pàgina o portal acadèmic, farà que s’activi la identificació UB. Un cop identificats, si tenim subscripció a la publicació des d’aquell portal, podrem accedir al document.

Versió del vídeo en castellà.

Library Access

És una extensió que s’afegeix al navegador i que, mentre naveguem per portals de tipus acadèmic, fa que puguem accedir als documents o obtenir informació sobre la seva disponibilitat a través del CRAI de la Universitat de Barcelona.

Versió del vídeo en castellà.

Més informació: Accés als recursos en línia.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, catàlegs, Recursos electrònics, Recursos web i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Eines que faciliten l’accés als recursos electrònics del CRAI de la UB

  1. cgd ha dit:

    Moltes gràcies per els dos vídeos, molt aclaridor ultimamet desde ex libris es fa una mica dificil accedir a revistes electròniques, podrien fer un video per la nostra formació?Moltíssimes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s