El CRAI Biblioteca de Lletres participa a #ColorOurCollections

#ColorOurCollections és un projecte de la New York Academy of Medicine Library amb el qual el CRAI de la Universitat de Barcelona fa anys que hi participa. És una iniciativa per donar difusió a les col·leccions de biblioteques, museus i altres institucions culturals. Consisteix a compartir imatges de les nostres col·leccions amb la voluntat que usuaris i seguidors les acoloreixin i les publiquin novament a Twitter, Facebook, Instagram o Pinterest amb el hashtag #ColorOurCollections #CRAIUB

Enguany és el primer cop que hi participem des del CRAI Biblioteca de Lletres. Aquesta participació forma part dels diferents actes que hem realitzat al llarg del darrer any per commemorar els 700 anys de la mort del gran poeta italià Dante Alighieri. Com recordareu, per Sant Jordi vam confeccionar un punt de llibre commemoratiu en col·laboració amb la SbA dell’Università degli Studi di Ferrara. I als mesos de setembre i octubre vam presentar a la nostra biblioteca la mostra “La modernitat del discurs de Dante“, centrada en la faceta més filosòfica i política de Dante Alighieri, fruit de la col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona (IICB).

Des dels inicis, la Divina Comèdia ha estat una obra amb una forta relació amb les arts plàstiques. Ha servit d’inspiració per a grans artistes que n’han realitzat il·lustracions, escultures o gravats com Sandro Botticelli, William Blake, Auguste Rodin, Paul Gustave Doré, Salvador Dalí o, més recentment, Miquel Barceló o Giancarlo Zucconelli, les il·lustracions del qual van formar part de la mostra “La modernitat del discurs de Dante”.

Per participar a #ColorOurCollections hem escollit imatges extretes de l’obra Il Botticelli e le prime illustrazioni della Divina Commedia de Lamberto Donati. Publicada a Florència l’any 1962, és una obra on Donati se centra en Sandro Botticelli i les primeres il·lustracions de l’obra, dels anys 1400/1500. Es tracta, entre d’altres, d’imatges que il·lustren el Paradís, l’Infern o el Purgatori.

Del 7 a l’11 de febrer podeu accedir al web de The New York Academy of Medicine Library per descarregar-vos les imatges i acolorir-les.  Esperem que us agradin i que us animeu a participar en la iniciativa.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Avisos de la biblioteca, Biblioteques i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El CRAI Biblioteca de Lletres participa a #ColorOurCollections

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s