Letras Galegas 2022 : ‘Florencio Delgado Gurriarán. Galicia infinda, sen  fronteiras’. Mostra bibliogràfica

La Real Academia Galega dedica el Día das Letras Galegas d’aquest any 2022 a la figura de Florencio Delgado Gurriarán.

Autor poc conegut fins ara, la celebració d’aquest homenatge serveix com a reivindicació d’una veu fonamental per entendre un capítol importantíssim a la literatura gallega com és el de l’exili polític. Delgado Gurriarán, original de Valdeorras, però establert a Mèxic per causa de l’amenaça del franquisme, no va ser només un poeta de merescuda atenció, també va ser una de les figures dinamitzadores més importants de l’exili gallec fora del nucli argentí: actiu crucial al govern exiliat de la República defensant el nacionalisme gallec, participant en el tractat GalEusCa de 1944, editor de revistes clau com Vieiros i, en definitiva, agitador incessant de la comunitat gallega exiliada.

Anton Blanco

La mostra bibliogràfica que us presentem fa un recorregut per la vida i l’obra de Florencio Delgado Gurriarán i per la producció literària gallega a l’exili. Organitzada per Estudis Gallecs i Portuguesos de la Facultat de Filologia i Comunicació amb la col·laboració de l’equip del CRAI Biblioteca de Lletres, aquesta mostra complementa l’exposició virtual que ja vam publicar amb motiu del Día das Letras Galegas 2022.

Lloc i dates: CRAI Biblioteca de Lletres, del 13 de juny al 29 de juliol de 2022.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Exposicions, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s