La ‘Patrologia Latina Database’ a la plataforma de ProQuest

Imatge de la interfície de Patrologia Latina a ProQuest

Des del passat 29 de juliol, la base de dades Patrologia Latina es consulta des de la plataforma de ProQuest, oferint així una interfície més moderna que conserva tots els camps i funcions de cerca.

Fins a finals d’octubre, l’accés a la base de dades encara podrà fer-se mitjançant la plataforma de Chadwyck Healey, però a partir de l’1 de novembre tots els enllaços seran redirigits a la plataforma ProQuest. Recomanem actualitzar els enllaços directes i favorits.

La Patrologia Latina Database és una versió electrònica de la primera edició de l’obra de J.P. Migne publicada en 217 volums entre 1844 i 1855, més 4 volums d’índexs publicats entre 1862 i 1865. Comprèn les obres dels Pares de l’Església llatins des de Tertulià (200 dC) fins a la mort del papa Innocenci III (1216 dC), mil anys d’escrits llatins de teologia, filosofia, literatura i història que tenen a veure amb l’àmbit cultural europeu. La base de dades conté tot el material preliminar, glossaris, notes, índexs i accés al document complet. S’hi inclouen també els números de columna de Migne, referències essencials per als estudiosos.

El CRAI LLetres disposa també de l’obra completa en paper del XIX, una versió que amb aquesta base de dades podem preservar.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Bases de dades, Lingüística i llengües, Literatura, Llibres electrònics, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La ‘Patrologia Latina Database’ a la plataforma de ProQuest

  1. Retroenllaç: La”Patrologia Latina” a la Plataforma ProQuest | Blog RecInfo -Recursos electrònics CRAI UB-

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s