Moviment de fons a Lletres i espais pensats per a un millor servei

Qui conegui una mica l’entrellat del CRAI Biblioteca de Lletres i faci algun temps que no ens visiti segurament notarà alguns canvis en la distribució dels fons i en la funció dels espais a la secció Central i a l’Espai del jardí (Romàniques): pot ser que trobi alguna cosa a faltar o que es trobi amb llibres on abans hi havien revistes o una gran sala d’estudi on abans hi havia prestatgeries.

En una biblioteca com la nostra no és fàcil, però feia temps que era necessari fer canvis i amb un sol objectiu: millorar en la mesura del possible l’atenció, els serveis i l’accés als documents. Així doncs, comencem aquest curs amb els canvis següents:

Espai del Jardí

La secció de Romàniques ara passarà a dir-se —pel lloc on es troba— l’Espai del jardí. Calia reubicar una part dels nostres fons per tal d’aproximar el fons de llengua amb les seves literatures, facilitar el diàleg entre ambdues i l’accés a l’usuari. A l’Espai del jardí hi trobareu l’hemeroteca (les revistes modernes), la zona de consulta d’atles lingüístics, un fons de diccionaris i hi haurà un espai dedicat a fons especials on ara hi ha bona part del llegat de Joan Solà.

Hem aprofitat el trasllat per renovar l’aire condicionat, restaurar i pintar les sales, canviar una part de les cadires i s’ha creat una única gran sala d’estudi i treball (Sala 3) que es complementa amb les cinc sales de treball existents que esperem que aviat en siguin set.

Recordeu que a Romàniques teníem els fons de llengües i lingüística a més d’algunes literatures, com ara la catalana, la provençal, la portuguesa, la brasilera o la basca. Aquests documents, un cop seleccionats abans de passar-los a la seva nova ubicació, es troben ara a la Secció Central. Els menys usats s’han reubicat als dipòsits tancats de la biblioteca.

Secció Central

La distribució dels fons a la Secció Central, que ja es veu reflectida en les ubicacions del catàleg, és la següent:

Sala de consulta: referència, generalitats, cultura, comunicació, filosofia i religió (0 a 2 de la classificació).

4t pis: estudis de gènere, art, lingüística i llengües modernes (3 a 809 de la classificació).

5è pis: teoria i crítica literària, literatura en anglès (82 a 820 de la classificació).

6è pis: altres literatures modernes (catalana, portuguesa, alemanya, francesa, italiana, russa, àrab, etc.), història i biografies (del 830 al 92).

Podeu veure la nova distribució del fons als plànols de la biblioteca.

Per acabar, mireu el vídeo sobre la biblioteca que hem editat de nou per incloure-hi els canvis en els diferents espais i les seves col·leccions:

Us agraïm la paciència durant els treballs de millora i esperem que l’esforç hagi valgut la pena.

Que tingueu un molt bon inici de curs!

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Moviment de fons a Lletres i espais pensats per a un millor servei

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s