Notícia sobre la inauguració del curs 1872-73 a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

Amb motiu del 150è aniversari del primer curs acadèmic celebrat a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, us mostrem una notícia publicada al Diari de Barcelona el 2 d’octubre de 1872 sobre l’acte d’inauguració del curs acadèmic que va tenir lloc el dia anterior.

Podeu accedir a la versió digitalitzada del Diario de Barcelona des del portal de l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, ARCA.


Amb més de dos-cents anys d’història (des de 1792), el Diario de Barcelona (escrit en castellà) fou una de les primeres capçaleres que sortiren al carrer. Fundat per Pablo Ussón i Lepazarán el 1792. Durant una gran part del segle XIX es va convertir en el mitjà representant de la mentalitat liberal-conservadora de la burgesia catalana. Redactat inicialment en castellà, es va passar al català i al francès durant la Guerra del Francès; posteriorment va tornar al castellà. [Viquipèdia]

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies culturals, Recursos electrònics, Recursos web, Revistes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s