Dialnet i les revistes de la Universitat de Barcelona

Dialnet és un portal bibliogràfic d’accés lliure on trobareu referències de llibres, revistes, articles i tesis doctorals d’àmbit espanyol i llatinoamericà. També proporciona accés al text complet si es troba disponible. L’objectiu és difondre la publicació científica d’Espanya, Portugal i Llatinoamèrica, especialment en ciències humanes i socials.

La Universidad de la Rioja és la responsable de Dialnet, però hi participen moltes universitats i institucions, incorporant constantment buidatges de sumaris de llibres i revistes. La Universitat de Barcelona hi participa juntament amb les institucions membres del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya buidant periòdicament sumaris de llibres i de revistes.

Actualment, el CRAI de la Universitat de Barcelona introdueix a Dialnet els sumaris de les revistes científiques editades per la UB i algunes revistes que tenim subscrites. Igualment, s’hi carreguen els sumaris dels llibres que conformen una obra col·lectiva. A més, l’any 2016 la nostra universitat encetà el projecte d’incloure tots els sumaris de les monografies editades per Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona. L’objectiu és millorar visibilitat de la nostra institució en aquest portal bibliogràfic.

Aquí teniu algunes revistes de les quals afegim el sumari des del CRAI Biblioteca de Lletres:

En format imprès encara buidem El Mirall, Quaderni di Storia i Quaderni del CSCI: rivista annuale di cinema italiano.

A Dialnet podeu activar-vos una alerta per rebre una notificació de la publicació d’un nou sumari o número. Per fer això cal que us registreu a la plataforma. Si ho feu amb la vostra adreça de correu institucional, gaudireu dels avantatges de Dialnet Plus, com ara la possibilitat de fer una cerca avançada o la creació d’alertes de cerques, entre d’altres.

Gloria Rebollo

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Lingüística i llengües, Literatura, Recursos web, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s