L'”Almanach de la Esquella de la Torratxa”

Volem celebrar l’any nou portant-vos un dels almanacs que formen part del nostre fons, l’Almanach de la Esquella de la Torratxa. A la imatge següent podeu veure la portada de l’any 1892:

Almanach de La Esquella de la Torratxa (1892)

Es tracta d’un almanac que va néixer l’any 1889 gràcies a l’èxit del setmanari satíric Esquella de la Torratxa. S’hi podien trobar dades astronòmiques, pronòstics meteorològics, festes populars, santorals, mercats o fires. Amb una qualitat artística molt notable, conté composicions en prosa i en vers, així com il·lustracions i caricatures dels redactors i col·laboradors més destacats, seguint la línia editorial de la revista. Hi van col·laborar figures com Serafí Pitarra, Prudenci Bertrana o Santiago Rovira i Virgili, entre d’altres. 

En podeu trobar alguns números a la nostra hemeroteca i la revista completa digitalitzada a ARCA. Per als que no coneixeu aquest recurs, ARCA, Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, és un repositori digital cooperatiu d’accés obert que inclou publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana. Liderat per la Biblioteca de Catalunya, actualment hi col·laboren 39 institucions i entitats públiques i privades, i compta amb 473 títols.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics, Recursos web, Referència, Revistes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s