Donacions recents de biblioteques personals de professorat de la Facultat de Filologia i Comunicació

Durant aquests darrers mesos hem anat incorporant a catàleg nombroses donacions bibliogràfiques rebudes al CRAI Biblioteca de Lletres que formaven part de les biblioteques personals de professors d’aquesta facultat. Us en fem un resum.

Joaquín Marco (1935-2020): més de 6000 volums catalogats o inventariats (com ara el fons de literatura de canya i cordill). Destacaríem la important presència d’edicions llatinoamericanes dels anys 60 al 80, llibres d’editorials barcelonines des dels anys 60 i especialment un gran fons de poesia en llengua castellana amb centenars de volums amb notes autògrafes. Més de cent volums anteriors al segle XIX han passat a formar part de la Biblioteca de Fons Antic. Una petita part del fons encara s’està revisant. L’arxiu personal del Dr. Marco es va dipositar a la Unitat d’Estudis Biogràfics. Més informació.

Gemma Avenoza (1959-2021): encara no totalment incorporada la donació consisteix a hores d’ara en uns 1500 volums centrats en els àmbits d’especialització de la Dra. Avenoza: la literatura i la cultura medieval, manuscrits, codicologia, paleografia, etc. Aporta una gran quantitat de bibliografia recomanada i edicions de gran format, facsímils o obres il·lustrades.

Teresa Martínez (1929-2016): prop de 500 volums centrats en la cultura, la civilització i especialment la literatura del poble hebreu. Encara queden alguns volums de gran format per incorporar al catàleg. Destacable el gran nombre d’autors contemporanis traduïts o en llengua original.

María José Sánchez-Cascado (-2021): prop de 1200 volums centrats especialment en els àmbits de treball de la Dra. Sánchez-Cascado, és a dir la literatura llatinoamericana i teatre, com a gènere o específicament el teatre en llengua castellana.

Ricardo San Vicente: encara en procés d’incorporació, la donació incorpora a hores d’ara uns 750 volums la gran majoria en rus, amb una presència important d’edicions soviètiques, obres completes d’autors clàssics russos i una bona llista de títols d’autors contemporanis.

Albert Bastardas: encara no totalment incorporada, la donació inclou un important fons de lingüística i altres àmbits com ara la sociologia o la política. Una part considerable del llegat és de bibliografia recomanada en diverses assignatures. Resten encara títols per seleccionar.

Susan Ballyn: prop de 700 volums entre monografies i revistes centrats gairebé en exclusiva en la cultura i la civilització australianes (per extensió Oceania). B ona part del fons actual de literatura del segle XIX al XX de Nova Zelanda o Austràlia que podeu trobar al catàleg el tenim gràcies a aquesta aportació.

La llista es complementa amb el fons de recerca de valuosos donatius que el professorat fa de manera habitual a títol personal. Gràcies a tothom per pensar en la vostra biblioteca i en els seus usuaris.

Més informació: Col·leccions especials del CRAI Biblioteca de Lletres.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Donacions recents de biblioteques personals de professorat de la Facultat de Filologia i Comunicació

  1. Retroenllaç: Alfabets i sistemes d’escriptura al catàleg Cercabib del CRAI UB | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s