Edició 2023 de #ColorOurCollections

#ColorOurCollections és un projecte de la biblioteca de la New York Academy of Medicine en el qual el CRAI de la Universitat de Barcelona fa anys que hi participa. És una iniciativa per donar difusió a les col·leccions de biblioteques, museus i altres institucions culturals. Consisteix a compartir imatges de les nostres col·leccions amb la voluntat que usuaris i seguidors les acoloreixin i les publiquin novament a Twitter, Facebook, Instagram o Pinterest amb el hashtag #ColorOurCollections.

És el segon any que el CRAI Biblioteca de Lletres s’encarrega de presentar la proposta i enguany hem escollit l’obra Bestiari, de Pere Quart (Joan Oliver), il·lustrada per Xavier Nogués:

El bestiari és un dels gèneres literaris de tradició medieval més reconeguts, el qual consistia a fer un recull de bèsties i monstres fabulosos, explicant-ne la simbologia i atributs. Amb una funció didàctica, el seu contingut reunia tant relats com il·lustracions i descripcions. El seu origen es remunta a obres clàssiques gregues i romanes, però el gènere va assolir el seu cim al segle XII, si bé va continuar al Renaixement i encara serveix com a inspiració en la literatura contemporània. Aquest és el cas de l’obra de Joan Oliver, que s’inspirà en els bestiaris medievals per fer una sàtira contemporània del món que ens envolta.

Una altra peculiaritat de l’obra escollida és que va ser mereixedora del Premi Joaquim Folguera l’any 1936, fet pel qual el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la va publicar l’any 1937, en plena Guerra Civil. A més, l’exemplar que es preserva d’aquesta primera edició al CRAI Biblioteca de Lletres porta el segell del Servei de Biblioteques del Front i és, per tant, una de les obres que van formar part d’aquest servei de biblioteques mòbils, creat per la Generalitat l’any 1937 per omplir el temps de lleure dels soldats, tant a la rereguarda com a les trinxeres i hospitals.

Del 6 al 10 de febrer podeu accedir al web de The New York Academy of Medicine Library per descarregar-vos les imatges i acolorir-les. Esperem que us agradin i que us animeu a participar en la iniciativa.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Avisos de la biblioteca, Literatura, Llibres electrònics i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Edició 2023 de #ColorOurCollections

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s