Noves adquisicions (febrer 2023)

Febrer és curt, però el llistat de novetats de recent publicació que s’han incorporat al CRAI Biblioteca durant aquest mes és llarg. Ja es poden fullejar les novetats a Pinterest i a Cercabib:


Novetats destacades de professorat de la Facultat de Filologia i Comunicació

Escriptors africans / GELA, Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades; Pere Comellas, editor literari 

«Un dels objectius d’aquest llibre és donar a conèixer una selecció d’escriptors africans i les seves obres, així com mostrar la riquesa literària de l’Àfrica. La seva lectura ens permetrà conèixer escriptors africans que escriuen en llengües europees, però també autors africans que escriuen en llengües africanes. Entre els autors seleccionats hi trobem la zimbabuesa Noviolet Bulawayo o l’egipci Naguib Mahfuz.

Catàleg de l’exposició Escriptors africans, un projecte del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), celebrada a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona del 13 d’octubre al 22 de novembre de 2022. Comissari: M. Carme Junyent

Palabras, textos, vidas : materiales filológicos para una historia de Europa / Juan-Pablo García-Borrón

«Cada vez que en español usamos un verbo en futuro, cada vez que mencionamos palabras como «lavabo» o «Santander», estamos recurriendo a elementos lingüísticos que tienen su origen en el cristianismo, una tradición que ha dejado profundas huellas en la gramática, el vocabulario y la toponimia. Su influencia en la lengua española es uno de los temas que trata este libro, cuyo contenido, sin embargo, abarca aspectos históricos, culturales y literarios mucho más amplios: desde el amor cortés y la feminización del cristianis­mo hasta el legado de figuras como Juana de Arco, Pascal o Bossuet. Palabras, textos, vidas profundiza en las raíces cristianas de Europa, que han forjado muchos de los rasgos comunes de su identidad, su historia y sus lenguas.»


Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s