Celebrem els 25 anys de l’Aula Carles Riba amb una exposició virtual

L’Aula Carles Riba és un àmbit obert de debat entre els estudiosos de la cultura clàssica i la catalana, i es proposa, com a objectiu principal, dilucidar el paper dels autors clàssics i de l’humanisme en la nostra història literària i ideològica. L’Aula va néixer a inicis de la dècada dels anys setanta del segle xx a partir de la col·laboració entre el Departament de Filologia Grega i el de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Una col·laboració que va començar una segona època, a mitjan anys noranta, fins que el 1998 va recuperar el nom de l’Aula per a les seves activitats acadèmiques.

Aula Carles Riba: 25 anys de continuïtat (1998-2023) és una exposició virtual que commemora els vint-i-cinc anys d’aquesta iniciativa, que coincideix amb els cent anys de la Fundació Bernat Metge. La inauguració coincideix amb el simposi que aquests dies se celebra a l’Institut d’Estudis catalans i a la Universitat de Barcelona: Les traduccions catalanes dels clàssics, organitzat per l’Aula en col·laboració amb La Casa dels Clàssics de la Fundació Bernat Metge.

El curador de l’exposició commemorativa ha estat Jordi Malé, membre de l’Aula Carles Riba i professor titular de Filologia Catalana a la Universitat de Lleida.

Exposició virtual: Aula Carles Riba: 25 anys de continuïtat (1998-2023)

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Exposicions, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s