Centenari de “Revista de Occidente”

La “Revista de Occidente”, fundada l’any 1923 per José Ortega y Gasset, és una publicació cultural i científica que des dels seus inicis fou un referent tant a Espanya com a Hispanoamèrica.

A la primera etapa de la revista (1923-1936) van formar part de les seves pàgines les principals figures de les quatre generacions literàries (98, 14, 27, 36): Alberti, Vicente Aleixandre, Dámaso Alonso, Manuel Altolaguirre, Francisco Ayala, Pío Baroja, Borges, Luis Cernuda, Rosa Chacel, Lorca, Ramón Gómez de la Serna, Jorge Guillén, Juan Ramón Jiménez, Gregorio Marañón, Julián Marías, Pablo Neruda, Victoria Ocampo o María Zambrano, entre d’altres. Les seves pàgines van retre homenatge a Mallarmé, s’hi va parlar de Rimbaud i Saint-Pol-Roux, de Breton i altres surrealistes, de Freud, de l’Ulysses de Joyce, d’Alberto Savinio o d’Henri Michaux. 

El 2023 és un any important per a la revista, ja que celebra el seu centenari. Per commemorar-lo, la Biblioteca Nacional li ha dedicat l’exposició “Revista de Occidente o la modernidad española”, que es pot visitar fins al 4 de juny:

Podeu consultar la “Revista de Occidente” a la nostra hemeroteca.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Revistes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s