Autògrafs, notes manuscrites i dedicatòries del fons del CRAI Biblioteca de Lletres

Entre els molts volums de la nostra biblioteca és bastant probable que en algun moment us hàgiu trobat amb llibres que porten anotacions escrites a mà. Poden ser correccions, notes d’estil, notes marginals, comentaris del lector (molt habituals en llibres que formen part de fons personals d’algun filòleg, com ara Joan Solà).

Un cas especial són els llibres dedicats, dels quals en tenim prop de sis mil. Un fons, sense cap dubte, especial i únic. Trobareu exemplars que contenen autògrafs, notes manuscrites i dedicatòries. Una petita part van dedicades a la biblioteca o al seu personal, semblants a les notes d’agraïment que alguns autors que han tingut a bé dedicar-nos les seves obres.

La gran majoria formen part d’alguna de les magnífiques donacions que hem rebut durant tots aquests anys. Trobem firmes de Rafael Alberti, Manuel Vázquez Montalbán, Joan Margarit, Luis García Montero, Bernard Shaw, John Updike, Mario Vargas Llosa, Joan Brossa, Enrique Vila-Matas, José Manuel Caballero Bonald, Carmen Martín Gaite, Alfredo Bryce Echenique, Montserrat Roig, Carmen Laforet, Pere Gimferrer, Salvador Espriu, Maria Aurèlia Capmany, J. V. Foix, i un llarg etcètera d’autors que han volgut dedicar un llibre amb la seva signatura, o afegint un text que personalitzi més la dedicatòria, un petit poema o fins i tot un dibuix. Tal com feia Rafael Alberti en aquests tres exemples que formen part de la Biblioteca Joaquín Marco.

Josep Turiel

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s