Juan Ramón Jiménez i la revista “Índice”

Amb motiu de l’aniversari de la mort de Juan Ramón Jiménez, el 29 de maig de 1958, volem recordar la revista Índice, la primera que va fundar i dirigir. Tot i que només se’n van publicar quatre números (entre 1921 i 1922), va adquirir una importància cabdal en ser la plataforma que va donar a conèixer la generació “Índice”, més endavant coneguda com la del 27.

A les seves pàgines es donaren cita, per tant, autors desconeguts en aquell moment com Pedro Salinas, Jorge Guillén, Gerardo Diego, Dámaso Alonso o Federico García Lorca, juntament amb altres escriptors, crítics i poetes consagrats com Ortega y Gasset, els germans Machado, Gómez de la Serna, Azorín, Eugeni D’Ors o el mateix Juan Ramón Jiménez.

Per a més informació podeu consultar l’article: “La revista Índice, de Juan Ramón Jiménez. Ideación y ensayo preliminar del 27” d’Ángel L. Prieto de Paula (Bulletin hispanique, 118, 2, 2016). També és molt informatiu l’apunt del blog Negritas y cursivas: Juan Ramón Jiménez y la osadía de la juventud.

🔗 Consulteu la revista Índice a l’Hemeroteca Digital de la Biblioteca Nacional.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Revistes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s